Back

PSAT Testing Day


Add to: OutlookICalGoogle Calendar

Please see website for details

PSAT Schedule:

FRESHMEN

1st Rotation - 10:10-11:30 a.m. (80 min)

»  9th Graders Last Names A - Mall start in their Career Cruising assigned classroom

o   Room assignments are posted in the commons and online

»  9th Graders Last Names Man-Z GO TO THE SPARTAN GYM

Time

Sessions taking place in the Spartan Gym

10:10-10:35 (25 min)

Session # 1 - Digital Dignity - with Mr. Hennig and Mr. Paananen

10:40-11:05 (25 min)

Session # 2 – Choices – with Officer Greiert

11:10-11:30 (20 min)

Session # 3 – Knowing yourself & Working with Others - with Mr. Parker

 

2nd Rotation - 11:35-12:55 p.m. (80 min)

»  9th Graders Last Names Man- Z start in their Career Cruising assigned classroom

o   Room assignments are posted in the commons and online

»  9th Graders Last Names A-Mall GO TO THE SPARTAN GYM  

 

3rd Rotation – 1:00-3:45 p.m. (155 min)

Time

LINK CREW ACTIVITY AND LUNCH

1:00-1:40 (40 min)

9th grade Lunch with Link Crew Leaders

1:45-2:50 (65 min)

Link Crew Activities in the Spartan & Olympic Gym with Ms. Dunbar, Mr. Doran, Ms. Rigelman & Freshmen Supervision from Career Cruising

2:55-3:45 (50 min)

Flex Time

 

SOPHOMORES and JUNIORS

10th and 11th Grade students will take the PSAT.   Please bring snacks as the testing period is long. Breaks will be provided.  We encourage all 10th and 11th grade students to get sleep the night before and eat a healthy breakfast.

Time

Session

10:10-2:10 (240 min)

PSAT Testing

2:10-2:50 (40 min)

Lunch

2:55-3:45 (50 min)

Flex Time

 

SENIORS

12th Grade arrives at 2:55 p.m. for the start of Flex Time

» 12th grade students will have the morning to prepare for senior exit interviews and other graduation requirements.  Work space and laptops will be available for senior use during this time in Room 2402/04

Time

Session

2:55-3:45 (50 min)

Flex Time